Monday, April 16, 2007

Der er brug for perspektiv og sund fornuft i samfundet

Medierne skaber en stor del af den danske virkelighed. Sådan har det nok altid været, men aldrig så stærkt som nu.

Samtidig indføres en række foranstaltninger i den offentlige forvaltning, som skal være behjertede forsøg på at effektiviserer og forbedre den offentlige service. Men i alt for mange tilfælde ser det ud til, at barnet smides ud med badevandet.

Det må der være nogen, der gør opmærksom på.

Vi har bevæget os væk fra et samfund med tiltro til den enkelte over mod et samfund, hvor alt skal dokumenteres for derved at kunne styres ovenfra, og hvor dokumentationen skal bruges til at vaske hænder ovenfra, så man ikke kan hænges ud.

Tillid og ansvarlighed skal tilsyneladende erstattes af management, dokumentation, effektivisering og privatisering under overskriften 'modernisering'.

Disse er eksempler på en række udviklingstræk i det danske samfund, der bekymrer mig mere og mere. De har både at gøre med den almindelige samfundsudvikling og den måde, man ser på, hvad der er fremskridt.

For mig at se sker det i det gale perspektiv og uden brug af sund fornuft.

Dette kommer denne blok til at handle om, og jeg inviterer stærkt til, at andre giver deres besyv med i kommentarerne. - Idet jeg ikke tager patent på hverken det rette perspektiv eller den sunde fornuft. I begge tilfælde fungerer de kun, hvis vi er mange om at dele opfattelsen.

Velkommen tilbage til 'Perspektiv og sund Fornuft'sund-fornuft.blogspot.com

Søren Breiting
Lektor & cand. scient.

No comments: